Des de l’últimes botigues de pesca fins als rastres d’una sargantana perduda.

El Cabanyal és un barri ple d’històries des del seu passat fins a l’actualitat. És un dels pocs que encara et pot connectar amb la influència marítima de València. D’aquesta manera, iniciem aquesta setmana amb l’ajuda de Miquel, veí del barri. Al costat d’ell descobrim els estils de vida que antigament estaven interrelacionats amb la mar.

Hui dia en el Cabanyal ja no es veuen xarxes penjades als balcons de les cases, ni vaixells pesquers ancorats en la costa ni tampoc veus molts pescadors comprant material a les botigues de pesca que estan situades al carrer de *Pavia. L’única manera per a aproximar-te amb aquestes imatges és o veure-les en algun llibre o que te l’explique alguna persona que la va viure. En el nostre cas Miquel va triar compartir amb nosaltres aquestes històries de totes dues formes.

Havíem quedat amb ell en la Plaça de la Mare de Déu de Vallivana per a veure la casa en la qual antigament vivia la seua àvia, ens contava que era carnissera en el barri i que gràcies a la seua resistència enfront de l’especulació immobiliària, el seu edifici va continuar sent per a les veïnes. Comencem visitant les característiques cases dels antics pescadors i ens dirigim cap al carrer del pescadors per a veure la Casa dels Bous i imaginem als animals traient el seu cap per les finestres. Una mica més cap a la mar ens trobem amb la Plaça dels Homes de la Mar i intentem visualitzar en la nostra ment dones i homes fent tot tipus de treballs i xarrant sobre el seu dia. Finalment, entrem a les botigues de pesca del carrer de *Pavia per a deixar cartells de la nostra sargantana perduda i per a aprofitar de les seues històries sobre el que era la vida abans. Les històries es tornen memorables si les coneixem des de la vivència.

Amb totes aquestes experiències i històries que vam conéixer, en la següent sessió triem marxar cap a l’altra part del Cabanyal per on solien anar a comprar les participants amb els seus pares. Anar al Mercadona i el Basar Botiga de la Xina Pekin que està a costat del Mercat de Cabanyal era la seua experiència amb els comerços del barri. Encara que de primeres poguera xocar-nos aquesta elecció, tots aquests llocs van ser les seves recomanacions i volíem valorar-les. D’aquesta manera, vam anar cap a allí per a entrar a tots aquests negocis reconeguts per a ellxs i aprofitarem per a descobrir altres desconeguts. Gràcies a anar repartint els cartells de la nostra sargantana perduda lola vam conéixer un munt de persones. Des de la botiga de fruits secs Al Gra que ens van regalar xocolate fins al bar  Officina Meccanica Work in Progress que ens va llevar la nostra set, passant per diferents negocis i oficis.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *