El passat dimarts 15 de juny, va tindre lloc la cloenda del projecte d’Explora el teu Barri al Cabanyal. La manera amb la qual vam tancar el procés, va ser amb una mostra a manera d’exhibició de les diferents dinàmiques i llocs que vam descobrir pel camí. Hi va haver tant fotografies dels espais com de les dinàmiques fetes i de les persones que vam conéixer durant la nostra cerca.

La mostra va tindre lloc al pati nou de l’escola, lloc del qual ja s’ha parlat abans, és un espai l’aire lliure (qüestió interessant en temps pandèmics a l’hora de controlar l’aforament) prop de l’escola que senten com a propi. Vam omplir l’estructura central del pati amb fotografies documentals dels processos i la vam envoltar amb els materials que vam utilitzar a les dinàmiques (els cartells amb els quals demanàvem fonts, el cocodril unflable, la taula i les rajoles que emulaven la sessió a la qual vam recrear una casa al descampat de Dr. Lluch…

Cal assenyalar que part d’aquest grup, gràcies a Penélope (mestra de l’escola que ens va acompanyar durant tot el projecte) va editar un llibre anomenat ¿Dónde estará Lola?, llibre que va recopilar les experiències viscudes i les hipòtesis al voltant de la sargantana. Com que la Lola va tindre una importància capital durant tot el projecte per al grup, vam decidir col·locar-la en un espai privil·legiat, al centre de l’aula oberta vam ficar tant els llibres de ¿Dónde estará Lola?, com els objectes que teníen relació amb la sargantana.

Malgrat la forta calor, la mostra va ser tot un èxit i es va omplir amb les famílies de les participants, personal vinculat amb l’escola i les veïnes del barri que passaven per la porta. Vam repartir els rols de manera rizomàtica entre les participants, que anaven canviant de rols amb fluïdesa i sense cap mena de problema. Va ser molt emocionant compartir la motivació de les xiquetes durant tot el procés, però, sobretot, en arribar al final del projecte, ja que, malgrat la tristesa perquè s’acabara, estaven més il·lusionades que mai.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *