Avui hem arribat i hi havia un embolic de taules a la sala on sempre ens trobem, estava tot regirat i sobre aquestes taules hi havia un rotllet de paper embolicat amb unes cintes de colors precioses.

La xicalla s’apropa i es pregunta què hi diuen les lletres que s’entreveuen. Entre totes l’obrim, agafant cadascuna d’un dels fils. El fardatxo ens ha escrit una carta!

Marc comença a llegir-la, i a la seua carta ens diu que com que s’avorria va marxar a explorar món, i que havia començat pel nostre barri (Benimaclet), així ens va convidar a que l’explorarem nosaltres també. Ens va proposar començar per un parc secret, i ens va deixar unes flors per a que trobarem l’arbre que les fa, la Xicranda. Així iniciem el camí i anem a buscar-les, per trobar aquest misteriós parc!

Compte que també hi ha altres llocs assenyalats i prompte la colla reconeix un dibuix cridaner: el dipòsit d’aigua del carrer Enric Navarro!

Eixim del Centre Municipal de Joventut i fem el nostre ritual d’entrar a l’autobús 10, a continuació trobem que a la carta hi havia el nom d’un carrer que ja hem vist: el carrer Mistral, alguna xiqueta del grup viu propet i ens narra els seus vincles amb aquest. Pugem pel carrer Mistral cap amunt i a la cantonada apareix el famós dipòsit, i meravella! Un forat a la paret que ens fa endinsar-nos a adultes i menudes en milers de possibilitats, el dipòsit és ara una piscina, l’ovni que hi ha fixat és un amic i el forat un lloc pel que escodrinyar.

Seguim pel carrer Enric Navarro i ens trobem amb la Llibreria La Rossa, on comprovem que el fardatxo havia escrit molt bé el seu nom, i ens rep Alodia la llibretera. Ens  va ensenyar  l’espai, i llibres ben interessants a més ens va contar què va passar quan el fardatxo es va passar per allà. Quan acaba la història mirem fora i se n’adonem de que entra un flaire molt bo a llima, doncs té una llimera a un pati ben bonic.

En eixir de la llibreria veiem les flors que ens havia deixat el fardatxo a la carta i anem cap allà! Era el parc secret!

Aprofitem per jugar, riure i descobrir l’espai, és primavera i el sòl està ple de flors morades, moltes d’elles les recullen. 

En acabar el joc i l’esmorzar vam iniciar la ruta cap al carrer Sant Esperit, i seguint la carta del fardatxo anem a l’Òptica Duato on ens rep Amanda qui té preparades un montó d’ulleres per a cadascuna de nosaltres. En eixir arribem seguint les pistes del fardatxo al balcó dels peluixos, on hi ha tot tipus d’animalets, moltes d’elles ja el coneixien i el reconeixen ara.

A continuació trobem la botiga de queviures de Javi, on privilegiadament a la xicalla li regalen un paquet de rosquilletes, i li contem sobre la nostra ruta pel barri.

Al final del carrer Lolo de la botiga de plantes ens acull amb il·lusió i ens explica la història d’alguna planteta. En això a la cantonada ens trobem a Quique, un expert en fardatxos! Li convidem a vindre amb nosaltres i unir-se a la nostra aventura.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *