Malgrat la seua grandaria mai ens haviem fixat plenament en l’arbre que hi ha al costat del descampat del parc del cocodril. A diferència de nosaltres, les persones de Cuidem Cabanyal sí que s’han fixat i, inclús, li han fet un instagram. Eixe dia vam conèixer a Joana, Fina, Lucía i Xusa; totes integrants de Cuidem Cabanyal. Elles ens van explicar la llarga història del ficus, així com la del descampat que hi habita.

El ficus porta acompanyant-nos vora trenta anys i, el que ara és un descampat, era un conjunt de cases baixetes típiques del Cabanyal. Ara ve, actualment, el Ficus està en perill perquè hi ha un projecte constructiu a eixe descampat que el faria fora. Per açò, vam ficar missatges de suport, motivació i resistència en forma de papallones per què acompanyen al Ficus.

En pràcticament totes les sessions posteriors, hem tornat a veure al ficus (o, potser, si seguien penjades les nostres papallones) i ens hem trobat unes quantes sorpreses. Les papallones seguien, sí, així com, per desgràcia, es seguia acumulant fem al voltant de l’arbre. No obstant això, un dia, també ens vam trobar una família del barri aprofitant l’ombra que ens ofereix el nostre gran amic, assegudes i xarrant als seus peus. Va ser un moment prou bonic perquè ens vam adonar de la importància que té aquest arbre al barri per a certes persones.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *