Potser plou. P. ha dissenyat un impermeable per a cadascuna de la xicalla amb plàstics de l’escola. Ara podem eixir sense por a mullar-nos.

Avui coneixerem llocs del barri on no havíem estat abans malgrat tindre’ls ben a prop. Primera parada, Teatre el Musical, N. ja havia estat abans veient al Pare Noel. Els encanta tocar-ho tot, córrer i obrir els armaris. Volen vindre a veure un espectacle. Juanma, que ens ha obert les portes de par en par, ens ha dit que estem convidades. Mirarem dates per anar.

Segona parada, Atarazanas, exposició PAM!PAM!. Ens ha acompanyat l’artista Micaela Maisa. Voliem afegir noves maneres de viure el barri de la mà d’altres persones que l’habiten. Les ganes de tocar-ho tot no faltaven i ha estat un poc complicat impedir que ho feren. D. ha passat pel mig de l’obra de Mica, al guàrdia de seguretat quasi li agafa un atac al cor, sort que l’artista estava amb nosaltres. Sincerament, entenc perfectament a D., a mi també m’haguera agradat passar pel mig de la cortina de pedreria de Mica. Xicalla corrent entre les obres. Un parc infantil de neó. Dubtes sobre algunes obres. Dins de l’exposició una obra on podíem ballar. Qué be!! Hem tingut també una estona de reflexió i de parlar dels nostres desitjos. X. vol que acabe ja la Covid. I. que la seua mare trobe l’arracada que no troba… Ens haguera agradat que hi haguera algun espai per poder tocar i tocar sense parar. Potser volien tocar perquè sabien que està prohibit? Si hi haguera estat aquest espai per a tocar, hagueren tocat igualment la resta de coses que sabien que no podien tocar?

Tercera parada, Cabanyal Horta.

«Al lado del Clot, hay una zona verde, pero no se que es»

Un dels primers dies X. ens va dir que prop del Clot hi havia un espai verd que no sabia molt bé que hi era. Aquesta setmana, S., la qual forma part del Cabanyal Horta, ens ha mostrat i explicat que tasques duen a terme en l’espai. Horts, zona de jocs, gats… Hem gaudit molt de l’espai i hem interactuat en gent que es trobava allí. Hem utilitzat utensilis del lloc per crear els nostres jocs i com no, hem ballat. A l’espai utilitzen restes dels edificis que hi havia allí abans per fer el terra.

«A mi padre le derribaron la casa que tenia ahi» 

Tornar a l’escola torna a ser una negociació. 

Reflexió:

És interessant i diria recomanable que ens acompanye en aquest procés una persona propera de l’escola, com és en aquest cas, P., ja que moltes de les coses que estem treballant juntes poden servir després a l’hora de preparar activitats al barri i sortir de nou als llocs que anem coneixent, ara ja nostres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *