Comencem a explorar Borbotó! Les educadores del projecte estàvem emocionades amb l’inici del projecte. Quines ganes de conèixer un territori junt a la xicalla! Però, el primer dia, de camí a l’alcaldia de Poble Nou, on haviem quedat amb les famílies, vam perdre a Fava, el nostre fardatxo. Per sort, ho vam contar al grup i ens van animar a buscarlo totes juntes! Però, on podriem començar a buscar?? Abans d’eixir vam pensar que seria millor organitzar la recerca amb un mapa, així, que vam començar a dibuixar els espais on podria amagar-se Fava…. espais que les xiquetes i xiquets coneixien de Borbotó. Ens vam donar compte que a aquest territori hi ha moltes coses! Camps (el meu iaio te un amb molts gats!, jo també en tinc!!), un forn (si a Fava li agrada el pa, pot ser està per allà!!), cases baixetes (aquestes son mooolt diferents a les del centre de la ciutat!, pot ser s’ha colat a alguna), el parc (allà hi ha una pedra gran, si li agrada prendre el sol…) etc, etc…

Tot conformant un mapa super complet! i un lema: «Si a Fava quieres encontrar, un poco más tendrás que buscar»

Una vegada ja vam sel.leccionar els espais on podiem començar a buscar a Fava se’ns va ocórrer fer uns cartells de «Es busca» , un xiquet del grup va contar que una vegada va perdre un gos i va fer uns cartells amb un telèfon de contacte que va pegar pels carrers, per si de cas, algú ho veia. Quina bona idea!

Així, amb els cartells amb la mà vam eixir al carrer en la nostra primera exploració. Molts xiquets i xiquetes del grup son de Borbotó, el grup més gran, encara que altres son de Carpesa, alguns de Poble Nou o de territoris propers però ja dins de València. En qualsevol cas, tots es coneixen de l’escola de Benifaraig. Així doncs, hui començarem a buscar per Borbotó però aprofitarem els sabers del grup per visitar les altres pedanies que hi habiten.

Comencem a caminar i primer de tot anem al camp, que resulta ser un de faves!!! Però no hi ha sort, continuem buscant i trobem algunes pistes: cebes mossegades, trocets de pa a prop del forn, fins i tot entrem a un bar que conneixem a preguntar, encara que no els han vist deixem un cartell per si de cas. Preguntem a gent pel carrer i arribem fins al banquet on esperen cada dia a l’autobús de l’escola, i la gasolinera, casi als límits de Borbotó. Tornem cansades i amb ganes de seguir investigant!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *